• Română
  • Русский

Blog

Documente necesare pentru scoala auto

Cât costă cel mai scump permis de conducere în Moldova – detalii

În Moldova permisele de conducere sunt perfectate în diferite termene, la solicitare. În funcție de termenul ales, șoferii vor achita diferite taxe.

 Un permis de conducere în Republica Moldova se eliberează în termen de 30 și 15 zile calendaristice, 5 și 3 zile lucrătoare, în termen de 24 și 6 ore. În funcție de perioada aleasă, viitorii șoferi vor achita diferite taxe.

Permis de conducere

Astfel, pentru perfectarea permisului de conducere în termen de 30 de zile calendaristice un șofer va achita 320 de lei, în 15 zile – 480 de lei, în 5 zile – 960 de lei, iar în trei zile – 1280 de lei.

Persoanele care vor solicita eliberarea unui permis de conducere în termen de 24 de ore vor trebui să achite în casa Agenției pentru Servicii Publice – 1600 de lei.

Cel mai scump permis de conducere în Moldova costă 1920 de lei și acesta este perfectat în termen de 6 ore.

Permisul de conducere temporar (pe suport de hârtie) se eliberează la solicitare, iar costul acestuia este de 80 lei.

Documentele necesare pentru eliberarea permisului de conducere

Pentru perfectarea primară a permisului de conducere, solicitantul trebuie să depună mai multe documente. Este vorba despre actul de identitate, iar în cazul în care actul de identitate este altul decât cel aprobat prin Legea din 9 noiembrie 1994 privind actele de identitate din sistemul naţional de paşapoarte, actul de identitate şi copia acestuia.

De asemenea, solicitantul trebuie să completeze o cererea-tip, care se semnează la momentul documentării.

Pachetul de documente pentru perfectarea permisului de conducere trebuie să conțină și adeverinţa medicală ce certifică starea de sănătate, calităţile fizice şi aptitudinile necesare unui conducător de autovehicul; adeverinţa de şcolarizare; dovada achitării tarifelor pentru serviciul prestat.

Read more: https://sputnik.md/

OFERĂ VOUCHER CADOU
1000 lei, 2000 lei, 3000 lei
OFERĂ VOUCHER CADOU